۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۷:۴۵
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۹۰۱۸۰

روسیه: رایزنی‌های ریاض، مقدماتی است | عضویت اوکراین در ناتو پذیرفتنی نیست

روسیه: رایزنی‌های ریاض، مقدماتی است | عضویت اوکراین در ناتو پذیرفتنی نیست
وزارت امور خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) تاکید کرد که مسکو شاهد نگرش جدی ایالات متحده در رسیدگی به مسائل گسترده‌ای است.

 در شرایطی که اولین مذاکرات مستقیم مقامات‌ عالی‌رتبه روسیه و آمریکا به میزبانی ریاض در حال برگزاری است، وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد که مسکو نگرش جدی دولت آمریکا برای رسیدگی به طیفی از مسائل را می‌بیند و اظهارات آن را در مورد مسئله اوکراین از نزدیک زیر نظر دارد.

انتظار می‌رود علاوه بر مسائل دوجانبه، مساله حل و فصل جنگ اوکراین و رسیدگی به «علل ریشه‌ای» آن هم در نشست امروز ریاض مورد بررسی قرار گیرد. در این رابطه، در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که عضویت اوکراین در ناتو برای روسیه غیر قابل قبول است و صرفا امتناع از پذیرش اوکراین در این اتحاد نظامی کافی نیست.

تمرکز اتحادیه اروپا، روی راه‌حل نظامی است

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه تاکید کرد: «مسکو شاهد این است که دولت جدید ایالات متحده نگرش جدی در مورد بحث در مورد بسیاری از موضوعات از جمله وضعیت اوکراین دارد. ما نگرش دولت ایالات متحده را برای بحث جدی در مورد بسیاری از مشکلاتی که در روابط دوجانبه و در دستور کار بین المللی ایجاد شده است، از جمله وضعیت اوکراین می‌بینیم. مسکو از نزدیک در حال رصد گفته‌های واشنگتن درباره حل و فصل بحران اوکراین است و پیشنهادهای ویژه آن را در این باره مورد رسیدگی قرار می‌دهد.»

این دیپلمات روسی ادامه داد، مسکو همواره از تلاش‌های چین و سایر کشورهایی که در تمام این مدت ایده‌هایی را برای حل و فصل سیاسی در اوکراین ارائه کرده‌اند قدردانی کرده است. او گفت: «ما پیوسته از تلاش‌های چین و سایر کشورهایی که اشکال، راه‌ها و ایده‌های سیاسی و دیپلماتیک را برای حل و فصل وضعیت اوکراین پیشنهاد داده‌اند، بسیار قدردانی کرده‌ایم.»

او ادامه داد، مسکو معتقد است که اتحادیه اروپا به دنبال حفظ تمرکز بر یک راه‌حل نظامی برای درگیری اوکراین است. مشخص است که بروکسل مایل به این کار است حتی اگر چنین سیاستی برخلاف منافع تمامی قاره اروپا باشد.

زاخارووا در ادامه به این مساله اشاره کرد که هیات‌های آمریکایی و روسی در حال بررسی طیفی از مسائل هستند و جزئیات مذاکرات بین دو طرف به زودی اعلام می‌شود. او در ادامه گفت: «کار آغاز شده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با مطبوعات پس از این رویداد، درباره آنچه که آنها صحبت کردند، چگونه صحبت کردند و چگونه این گفت‌وگو پیش رفت، صحبت خواهد کرد.»

رایزنی‌های ریاض، مقدماتی است

علاوه بر این، «الکساندر گروشکو» معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که اگر منافع امنیتی روسیه در نظر گرفته نشود، مسکو اقدامات مستقلی را برای تضمین آنها انجام خواهد داد.

به گفته گروشکو، روسیه هیچ نشانه‌ای از آمادگی برای خروج نیروهای آمریکایی از کشورهای بالتیک نمی‌بیند.

در اوایل ماه فوریه، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از مقامات گزارش داد که ایالات متحده ممکن است در بحبوحه مذاکرات با روسیه، نیروهای خود را از کشورهای بالتیک خارج کند. به نوشته این روزنامه، مقامات اروپایی بر این باورند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا احتمالا با خروج نیروهای آمریکایی از بالتیک و احتمالا بیشتر غرب موافقت خواهد کرد.

گروشکو به خبرنگاران گفت: «ما فقط برعکس را می‌بینیم. ما شاهد بحث‌هایی در ناتو در مورد این واقعیت هستیم که پیکربندی فعلی نیروهای ناتو که در بالتیک و لهستان و در سراسر حاشیه شرقی ائتلاف مستقر هستند، نیاز به تقویت دارند.»

این مقام روس همچنین تاکید کرد که روسیه چشم‌انداز حضور نیروهای اروپایی در اوکراین را در هر نقشی که در آنجا داشته باشند، قاطعانه رد می‌کند.

الکساندر گروشکو همچنین با اشاره به رایزنی‌های مسکو - واشنگتن در ریاض اشاره کرد که این مذاکرات، رایزنی‌های مقدماتی است و هدف آن مشخص کردن مواضع اساسی طرفین است.

نقشی برای اتحادیه اروپا وجود ندارد

معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز همچنین گفت که نقش اتحادیه اروپا در مذاکرات آتی درباره اوکراین کاملا منتفی است.

گروشکو به خبرنگاران گفت: «این هرگونه نقش اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی را در مذاکرات آتی، در مورد حل و فصل مناقشه در اوکراین و پیرامون آن، حذف می‌کند. هدف کل سیاست اروپا این بود که نگذارند درگیری با استفاده از ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک پایان یابد، بلکه به اعتقاد آنها، باید آن را تا پیروزی کامل بر روسیه ادامه داد.»

این مقام گفت که کشورهای اروپایی می‌توانند در حل و فصل اوکراین کمک کنند، اما آنها باید از ارائه تسلیحات به کی‌یف خودداری کنند و افزود که هیچ مدرکی مبنی بر امکان پیشرفت در روابط روسیه و اتحادیه اروپا وجود ندارد. گروشکو گفت که روسیه قاطعانه چشم‌انداز استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین را، در هر نقشی که در آنجا حضور دارند، رد می‌کند.

اقداماتی برای تضمین منافع روسیه

الکساندر گروشکو با اشاره به اینکه مذاکرات امروز روسیه و آمریکا در ریاض، رایزنی اولیه با هدف تشریح مواضع اساسی طرفین است، افزود: «چنین مذاکراتی تاکنون انجام نشده و این رایزنی‌های اولیه با هدف تشریح مولفه‌ها و موزاین اساسی دو طرف است. مسکو احتمال می‌دهد که موضع دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا در جریان این مذاکرات به تفصیل به هیات روسی اعلام خواهد شد.»

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت، اگر منافع امنیتی روسیه به حساب نیایند، روسیه اقداماتی مستقل برای تضمین آنها انجام می‌دهد. روسیه بارها گفته است که تصمیم نشست ناتو در بخارست در سال ۲۰۰۸ که به گرجستان و اوکراین اجازه می‌دهد تا به ناتو ملحق شوند، یک بمب ساعتی است که درست زیر نهادهای امنیتی اروپایی کار گذاشته می‌شود.

او افزود: «اگر این بمب خنثی نشود، دیر یا زود منفجر می‌شود. اگر این موضع روسیه مورد توجه قرار نگیرد، برای تضمین امنیت خود به اقدامات مستقل متوسل خواهیم شد. اما پس از آن بسیار دیر خواهد بود که از ما سوال بپرسیم که چرا به این یا آن روش عمل کرده‌ایم.»

 

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
حمایت ترامپ از نتانیاهو: آیا ایالات متحده طرح حمله جدیدی به ایران را با اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کند؟
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
پیشنهاد سردبیر
زندگی